keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Viikolta 4: Silmätippoja

Käytiin koiran kanssa eläinlääkärillä. Rokotuksille olisi kuitenkin pitänyt tässä kevättalvella mennä, ja kun näytti siltä, että koira nyt raapii silmiään, niin mentiin sitten kumpaakin asiaa hoitamaan. Rokotukset laitettiin ja silmissä todettiin sidekalvontulehdus. Myös korvatulehdusta lääkäri epäili, mutta otetussa näytteessä ei kuitenkaan tulehduksen aiheuttajia todettu. Niinpä korvia käskettiin nyt sitten vain putsailla joka päivä. Tämä oli huono uutinen koiran kannalta, sillä muutaman korvatulehduksen sairastaneena se osaa jo inhota tätä toimenpidettä. Kun iltasella mainitseekin sanan "korvienpuhdistus", niin koira alkaa hiippailla pitkin seinänvieriä jonnekin näkymättömiin. Kun se sitten komennetaan kodinhoitohuoneeseen ja pannaan portti kiinni estämään pakenemisyritykset, raukka yrittää vielä hiukan heiluttaa häntää ("älkää tehkö tätä mulle, pliis") tai luikahtaa milloin mihinkin nurkkaan:

2 kommenttia:

  1. Voi pientä. Tuo on niiiin liian tuttua. Silmätulehduksilta on toistaiseksi säästytty, mutta korvatulehduksia meidän moniallergikko on "muutaman" sairastanut. Ja sitä tuskaisen kutinan ja pitkin seiniä säntäilyn määrää, minkä korvalääke aiheuttaa. Onneksi ne puhdistamiset vaikuttavat yleensä nopeasti. Ja puhun siis koirasta minäkin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi kurjaa, kun koiralle ei pysty millään selittämään, että tämä on ihan omaksi parhaaksesi, tämä inhottava toimenpide. Silmätippojen laittaminen ei taida koiraa juuri häiritä, mutta kun niitä nyt on iltaisin laitettu aina korvien puhdistaminen jälkeen, niin tietysti se nyt yhdistää senkin inhottavuuksiin.

      Korvienpuhdistusaineita tuntuu olevan erilaisia. Viimeksi tulehduksen yhteydessä Mintulle määrättiin sellaista puhdistusainetta, joka tosiaan taisi kirveltää kovasti, koska koirasta tuli ihan sekopäinen, kun sitä ainetta käytettiin. Säälitti niin, että sitä ei ole nyt käytetty, vaan lempeämmän tuntuista valmistetta.

      Poista