sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Viikko 2: Musta silmä, norsupallo ja uusi sänky

Toisen viikon kuva on otettu laivaristeilyn jälkimainingeissa. Risteilimme nimittäin kolmen sukupolven voimin Turusta Tukholmaan; mukana reissussa olivat siis poika, äiti ja mummu. Muistoiksi reissusta jäivät musta silmä ja lahjaksi saatu pallo - ja nämä molemmat siis pojalle. Mustan silmän sai, kun äidin ja mummun kielloista huolimatta temppuili pallomeren liukumäessä, ja pallon sai leikkihuoneen tädiltä ihan muuten vain.

Pallossa on kuvattuna uuden Ice Age -leffan tähdet, ja nimesin isoimman eläimen tietysti pojalle: "Tässä on norsu." Joo-o, tiedän tietysti, että se on mammutti, mutta ajattelin, että se voi jäädä pienelle vähän epäselväksi, kun ei mammutteja enää ole. Jälkeenpäin tajusin, että tuskin poika norsuakaan on ihan kohta missään näkemässä, mutta nyt en voi enää ottaa sanojani takaisin. Siis norsu mikä norsu.


Kuvassa poika makoilee uudella sängyllään, joka saatiin joululahjaksi. Nyt viikonloppuna vasta uskaltauduimme kokeilemaan, miten uni mahtaisi tulla uudessa pedissä. Olimme varautuneet tuntikausien taistoon, kun poika huomaa, että tästä sängystä pääseekin itse pois. Hämmästys oli melkoinen, kun mies vei pojan sänkyyn, peitteli ja lähti huoneesta (jossa yleensä on siis täytynyt istua niin kauan että lapsi nukahtaa). Hiiskahdustakaan ei kuulunut, ja kun viimein uskaltauduimme kurkkaamaan, niin poika nukkui täsmälleen siinä asennossa, mihin oli jäänyt. Vielä ei voi uskoa, että tämä voisi olla näin vaivatonta, mutta mukavaa, kun edes yhtenä iltana oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti