tiistai 29. tammikuuta 2013

Viikko 4: Kaunis uni

(Heti aluksi on todettava, että nyt jo kävi se, mitä etukäteen uumoilinkin: en saa aikaiseksi lisätä kuvaa edes joka viikko, saati sitten joka päivä. Viikon 4 päivitys tulee siis myöhässä, mutta kuvat on kyllä otettu juuri kyseisellä viikolla!)

Viikolle 4 valitsin kuvaparin. Sattuipa eräänä päivänä käymään niin, että poika heräsi kesken kaiken päiväuniltaan, ja sain hänet rauhoiteltua takaisin uneen vain ottamalla syliin ja kantamalla meidän vanhempien sängylle unia jatkamaan. Kuva piti ottaa, koska hyvin harvoin pääsen itse livahtamaan pois, jos poika nukkuu kainaloon, ja tällä kertaa sellainen ihme siis tapahtui:

Ja samaan aikaan toisaalla... :D

Pienten lasten vanhemmille kai vähän naureskellaan siitä, että nämä eivät osaa lapsen syntymän jälkeen puhua enää muusta kuin nukkumisista ja syömisistä. Itse en kyllä näitä naureskellut ennen äidiksi tuloanikaan, koska nukkuminen ja syöminen ovat aina olleet sydäntäni lähellä. ;) Mutta on toki sanottava, että entistä paremmin ymmärrän niitä, jotka eivät osaa ajatella muuta kuin jälkikasvunsa unia ja ruokailuja. Jos nimittäin lapsi ei nuku eikä syö, niin hankala siinä on ajatella yleviä...

Meillä lapsi noin pääsääntöisesti syö hyvin, joten sitä en ole joutunut sen kummemmin vatvomaan. Nukkumisia on pohdittu enemmänkin. Uniongelmat tuntuvat olevan kausittaisia: välillä on "herätään läpi yön puolen tunnin välein"-kausia, toisinaan "herätään vain kerran yön aikana mutta valvotaan kolme tuntia putkeen"-kausia, välillä lasta ei meinaa saada illalla nukkumaan ja toisinaan taas herätään aamulla infernaalisen aikaisin. Eikä tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja sanoakseen, mikä on ongelman laatu joskus kymmenen vuoden päästä: silloin lasta ei luultavasti saa ylös sängystä.

1 kommentti: